close

Als ‘gek bezig’ een manier is om emotionele connectie te vermijden

Midden in een wereldwijde pandemie stellen veel mensen zich de vraag: ‘Heb ik mijn leven gevuld met dingen die ik niet echt belangrijk vind?’ De grimmige herinnering dat niemand van ons zoveel controle heeft als we zouden denken, en dat een onopgemerkt virus zo plotseling kan aanvallen, kan ervoor zorgen dat je pauzeert. En denk. En misschien vraag je je zelfs af waar je heen wilt met je leven, of wat je zou kunnen vermijden door ‘gek bezig’ te blijven.

Wat heb je echt gemist? Of wat is “vuller” dat weinig betekenis aan je leven heeft gegeven?

Vuller versus vervulling

Laten we het hebben over het verschil.

Als je de definitie van vervulling opzoekt, betekent dit ‘een gelukkige tevredenheid’ over iets dat je hebt bereikt.

Maar laten we het woord ‘persoonlijk’ voor vervulling plaatsen. Plotseling komen nieuwsgierigheid, verkenning en diepere doelen in beeld. Deze definitie van persoonlijke vervulling dekt deze goed; “een levenslang proces van zelfonderzoek. De eerste plaats om te beginnen is de erkenning dat persoonlijke vervulling nooit een bestemming is. Het gaat erom voortdurend te zoeken naar de manieren waarop we worden uitgenodigd voor een diepere ervaring in wat het betekent om mens te zijn.” Het evolueert, ebt en stroomt en is altijd uitnodigend voor iedereen die het zoekt.

Filler is leeg. Filler verbruikt tijd. Maar vuller kan u helpen emoties te vermijden die u niet wilt voelen. Het kan ook de mogelijkheid stelen om persoonlijke vervulling te ontdekken.

admin

The author admin

Leave a Response