close

De beste skibestemmingen van Oostenrijk zijn in de zomer nog beter

1. Vermijd de drukte

Als een van Europa’s beste skibestemmingen worden de resorts in Oostenrijk in de wintermaanden overspoeld met Britse reizigers. Een vredige stilte in de bergen van het land begint wanneer de sneeuw begint te smelten en de temperatuur stijgt.

Bezoek in de zomermaanden van eind mei tot begin september om het meeste uit uw ‘buiten het seizoen’ reis hier te halen – het zal niet alleen relatief verlaten zijn, de zon zal ook schijnen. Perfect om te wandelen.

2. Ontdek het prachtige landschap

Het Oostenrijkse landschap in de winter is ongetwijfeld opvallend, met wit poeder op de bergen en de bomen versierd. De koudere maanden zijn magisch, maar onder al die sneeuw ligt een wereld van alpenweiden en weelderige vegetatie. Dit plantenleven bloeit in de zomer, zelfs in de skigebieden, en creëert een prachtige mix van grillige rotsen en groene dekens zover het oog reikt.

Juni, juli en augustus zijn ook de perfecte tijd om door de mooie dorpjes te dwalen die in de valleien verscholen liggen. De schoonheid van de Oostenrijkse blokhutten komt naar voren in de zon, met volle bloembakken langs de buitenkant in plaats van sneeuwbundels.

3. Geniet van de wandelpaden van Oostenrijk

Over al dat landschap gesproken, een van de beste manieren om in de zomer verbinding te maken met Oostenrijk, is door over de wandelpaden te wandelen. Duizenden paden lopen door het landschap van dit land, graven door valleien en vliegen over de toppen van de hoogste toppen. Het warme zomerweer biedt precies het juiste klimaat om dagenlang de heuvels te verkennen.

Er zijn paden die geschikt zijn voor wandelaars van alle niveaus, van zachte wandelingen door weiden tot gestaag stijgende heuvelwandelingen en klauteren op grote hoogte. Met zo’n groot aanbod zijn er ook tal van tochten geschikt voor kinderen, een geweldige manier om ze buiten te laten genieten van de natuur. Ga lama-trekking in Zell am See-Kaprun of ga naar de Senns Wonder Walking Trail in St. Anton am Arlberg – beide zijn boordevol plezier voor kinderen.

4. Vind accommodatie met een betere prijs

De prijzen voor accommodatie op de Oostenrijkse skipistes dalen in de zomer, een verfrissende verandering vergeleken met de prijzen die in de rest van Europa worden opgedreven. De gedachte aan een chalet lijkt in de winter nogal gezellig, maar deze hutten behouden in de zomer nog steeds hun rustieke charme – voor de helft van de prijs.

Als je met een nog krap budget werkt, vergeet dan niet dat het warmere weer ook voldoende mogelijkheden biedt om te kamperen. In de zomer ontspringen locaties (met variërend comfort) overal in de Alpen, sommige voor minder dan 10 euro per persoon per nacht.

5. Bespaar geld met zomerkaarten

In veel van de Oostenrijkse regio’s worden in de warmere maanden promoties gehouden, meestal in de vorm van zomerkaarten. Deze deals geven u kortingen op allerlei dingen – van restaurantrekeningen tot transport en toegangsprijzen – dus ze worden ten zeerste aanbevolen voor uw zomervakantie in Oostenrijk.

admin

The author admin

Leave a Response