close

Dingen om te doen in Botswana

Vier de 50e verjaardag van de onafhankelijkheid van Botswana met deze geweldige activiteiten, ontworpen om je naar het hart van deze avontuurlijke bestemming te brengen

1. Ontmoet de koning van de woestijn

Het enorme Central Kalahari Game Reserve is meer een wildernisgebied dan een wildpark en beschermt schaarse populaties van rode hartebeest, gnoes, oryx, struisvogels, springbokken, elanden, hyena’s en zelfs wilde honden. Maar de echte ster van de show is de Kalahari-leeuw.

De kans is groot dat je een Kalahari-leeuw hoort voordat je er een ziet. Hun gebrul is de soundtrack van elke woestijnavond, of je nu onder canvas slaapt of in een luxe lodge.

Het vinden van de ongrijpbare leeuwen is het halve avontuur. U kunt ervoor kiezen om een ​​safari met vierwielaandrijving te maken of een privégids en een tracker in te huren. Voor een echt avontuur kun je proberen te zoeken naar leeuwen vanaf de rug van een paard, onder leiding van Bosjesmannen-gidsen. Een ding is zeker, je eerste ontmoeting met deze magnifieke beesten zal je niet vergeten. Het is gegarandeerd van dichtbij en persoonlijk.

2. Peddel door de Delta

Het verkennen van de uitgestrekte, uitgestrekte waterpaden van de Okavango in een van de alomtegenwoordige mokoro’s (uitgegraven kano’s) is niet alleen een langzame, onopvallende en enorm bevredigende manier om naar dieren in het wild te zoeken, maar het brengt je ook in contact met de cultuur van de inheemse delta’s San mensen. De Bosjesmannen van Bugakhwe en Xanekwe hebben traditioneel het doolhof van met riet omzoomde kanalen door de delta gelopen, waarbij ze smalle kanoën hebben gepakt tijdens vissen, jagen en het verzamelen van planten.

Glijdend, centimeters boven het wateroppervlak, krijg je een uniek perspectief van de Okavango – kijkend in de heldere kelken van waterlelies, duikend door weelderige papyruspluimen of verwonder je over de enorme schaal van de delta terwijl je een open lagune oversteekt.

Zonder motorgeluid zijn mokorosafari’s ideaal voor vogels kijken; je kunt ook andere vaak over het hoofd geziene wezens zien, met name amfibieën en insecten. Zwijgend voorbij groot wild glijden – olifanten die aan de waterkant drinken of een kudde lechwe die door het ondiepe water spettert – zal je ook vasthouden.

3. Ontmoet de Bosjesmannen

Het San-volk van de Kalahari zijn de oudste inwoners van Zuid-Afrika. Ze hebben een bestaan ​​opgebouwd in dit uitgestrekte, droge land gedurende minstens 20.000 jaar, waarbij ze een ongelooflijk intieme en gedetailleerde kennis hebben vergaard over het gebied en hoe het erin te leven. En hoewel hun levensstijl de afgelopen jaren dramatisch is veranderd, wordt deze kennis nog steeds doorgegeven aan jongere generaties en gedeeld met reizigers die de San zoeken wanneer ze op bezoek zijn.

Een wandeling door de woestijn met de Bosjesmannen, zelfs een korte, is een opleiding die je nooit zult vergeten. Je leert water te onttrekken aan diep onder de grond verborgen knollen, vallen te plaatsen om parelhoen te vangen en de talloze voetafdrukken in het zand te lezen. Het spotten van dieren in het wild is bijna gegarandeerd – het leven van een bosjesman hangt ervan af.

Wees gewaarschuwd. De moderne wereld komt snel dichterbij en de realiteit van het leven van de Bosjesmannen komt niet overeen met het geromantiseerde beeld dat de meeste mensen hebben. Maar deze mensen hebben duizenden jaren aan opgebouwde kennis die het waard is om op te zoeken.

4. Ga op zoek naar de minder bekende edelstenen van Botswana

De Okavango-delta en de Kalahari zijn ongetwijfeld de juwelen in de kroon van Botswana, maar de andere nationale parken van het land zijn ook de moeite van het bekijken waard.

Tijdens het droge seizoen behoort Chobe National Park tot de beste van het subcontinent. In het noorden herbergen de permanente rivieren van de Linyanti en Chobe dichte concentraties van wild. Grote kuddes olifanten en buffels zijn vrijwel gegarandeerd en Chobe kan een onmogelijk mooi decor lijken.

admin

The author admin

Leave a Response