close

Dingen om te doen in Zuid-Korea.

GENIET VAN HEERLIJK KOREAANS VOEDSEL

Een van de beste manieren om de cultuur van Zuid-Korea te ervaren, is door de culinaire hoogstandjes die in restaurants te vinden zijn. Koreanen houden van hun barbecue en Kimchi (gefermenteerde kool) wordt door UNESCO erkend als een immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Terwijl je in Zuid-Korea bent, kun je genieten van enkele van de smakelijke lekkernijen zoals bulgogi, japchae en gomguk, samen met een verscheidenheid aan traditionele banchan-gerechten zoals gearomatiseerde kimchi, bap (rijst) en gogumasun namul (zoete aardappelscheuten).

Terwijl ze in Seoul zijn, zijn straatvoedsel een genot in zichzelf. De verscheidenheid aan straatvoedsel zal je verbazen en is te vinden op veel van de belangrijkste marktgebieden in de stad. De belangrijkste marktgebieden staan ​​vol met kraampjes of pojangmacha’s die gespecialiseerd zijn in smakelijke traktaties uit het hele land. Terwijl u winkelt voor dat perfecte souvenir of exotische high-end item, kunt u uw smaakpapillen behagen met een verscheidenheid aan smaken.

ONTDEK SEOUL TE VOET

Veel mensen die Seoul bezoeken, gaan te voet op pad om de bezienswaardigheden en geluiden van deze chique stedelijke stad te ervaren. Seoul is een dynamische stad die reizigers een breed scala aan activiteiten biedt die samen kunnen worden gebundeld om een ​​prachtige wandeltocht te maken. Opties variëren van het bezoeken van verschillende Joseon-dynastiepaleizen tot traditionele hanokdorpen tot musea tot winkelmarkten tot de hedendaagse cultuur, waaronder K-Pop en filmlocaties van de immer populaire K-Drama-serie.

GETUIGEN DE KLEINER VAN CHANGDEOKGUNG EN GYEONGBOKGUNG PALEIS

Duik in de oude geschiedenis en de glorieuze cultuur van Korea door een bezoek te brengen aan het Changdeokgung-paleis. Ook wel bekend als het Oostelijk Paleis, zullen uw ogen met plezier springen als u naar het paleis uit 1405 G.T. staart. Het Changdeokgung-paleis, gelegen op bijna 58 hectare, was het tweede paleis gebouwd onder de Joseon-dynastie en is het best bewaarde voorbeeld van de vijf paleizen in het landschap van Seoul. Het Changdeokgung-paleis staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gyeongbokgung Palace, gebouwd in 1395 G.T., is het meest sierlijke en grootste van de vijf paleizen die zijn gebouwd tijdens de Joseon-dynastie. Het Gyeongbokgung-paleis ligt op 40 hectare en bestaat uit veertien gerestaureerde gebouwen, waaronder Gangnyeongjeon, de belangrijkste woonruimte van de koning. Andere opmerkelijke plekken om te zien zijn het Gyeonghoeru-paviljoen en de Hyangwonjeong-vijver, die grotendeels intact zijn gebleven na de vernietiging van het paleis door de Japanners in de 16e en 20e eeuw.

LEER OVER TRADITIONELE HANOK-ARCHITECTUUR

Genesteld tussen Changdeokgung Palace en Gyeongbokgung Palace ligt de schilderachtige wijk Bukchon Hanok Village. Dit is een must-see uitstapje met zijn honderden traditionele Koreaanse huizen genaamd ‘hanok’. Dit is een geweldige manier om te ervaren wat de oorsprong van de Koreaanse architectuur en huisvesting is begonnen.

Veel van de hanok-huizen worden nog steeds bewoond en sommige zijn ook omgebouwd tot pensions, restaurants, cafés en andere cultuurcentra. Het beste deel van een bezoek aan dit dorp zijn de eindeloze kronkelende steegjes die draaien en draaien. In deze steegjes zie je de echte lokale ervaring met een moederhand die haar kleren wast, kinderen die op straat spelen en hun grootouders zwijgend over elke buurt waken.

WEES EEN STRAATKUNSTENAAR

We weten zeker dat je dit leest omdat je rond wilt reizen en spannende plekken wilt zien, maar een van de dingen die je moet doen in Zuid-Korea is om de straatartiesten te zien optreden op Insa Dong Street in Seoul. Er is van alles, van kaarttrucs tot jongleren en nog veel meer. Als je een paar trucjes hebt, kun je zelfs meedoen en je eigen optreden doen om wat geld te verdienen.

Ze hebben niet alleen geweldige straatartiesten, maar er is ook een geweldige mix van oude en nieuwe Koreaanse cultuur, waaronder cafés, restaurants en winkels die authentieke souvenirs verkopen. De meeste mensen komen vaak naar Insa Dong om de kunstgalerijen, theewinkels en boetieks te bekijken.

admin

The author admin

Leave a Response