close

Geweldige dingen om te doen in India

India is een land vol geschiedenis, traditie en cultuur. Elke hoek heeft zijn eigen verhaal. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom toeristen van over de hele wereld ervan dromen om daarheen te reizen. Als jij een van hen bent, dan ben je op de juiste plek. We bekijken de meest geweldige dingen om te doen in India en laten u alleen achter met de planning van uw reis in gedachten.

India is een land dat wijdverbreid is in Zuid-Azië. Het diverse terrein bestaat uit zowel bergen zo hoog als de Himalaya en kustlijnen als die van de Indische Oceaan. Deze twee totaal tegenovergestelde landschappen zijn ‘schuldig’ aan de opwindende activiteiten die mensen kunnen ondernemen wanneer ze deze geweldige plek bezoeken.

Dankzij de geschiedenis die 5 millennia teruggaat, staat India vol met tempels en monumenten. Ze zijn allemaal uniek op hun speciale manier en beloven een onvergetelijke reis aan de bezoekers. De paleizen, grotten en oude bruggen die wachten om ontdekt te worden, maken het geweldige beeld van dit land alleen maar compleet. Gelegen in verschillende delen, nemen ze je mee naar een andere keer en laten ze je kennismaken met alles wat India zo fascinerend maakt als we het kennen.

Afgezien van hen kun je op avontuur gaan door de smalle straatjes van Delhi, de heerlijke traditionele maaltijden proeven en zelfs naar het strand gaan. Je zult je nooit vervelen. Vooral omdat je spectaculaire tours kunt maken zoals die op een olifant, op woestijnsafari gaan, feesten op een van de festivals of in Bollywood belanden. India is een kleurenpalet, dus je laat je gemakkelijk meeslepen door zijn smaken, geuren en mensen.

Dompel jezelf onder in de straten van Delhi

De hoofdstad van India is een echte smeltkroes van vele culturen. Het is een mooie mix van kleuren, smaken en sensaties. De kern is Old Delhi. Dat deel van de stad is gewijd aan alle geschiedenis en gebeurtenissen die deze natie heeft doorgemaakt. Daar vind je bazaars die eruitzien als labyrinten, oude moskeeën, forten en andere historische monumenten. Ten zuiden van Old Delhi ligt echter New Delhi, waar alles state-of-the-art en modern is. Ze hebben gelijk als ze zeggen dat India het heden en het heden ontmoet.

Doe mee met het plezier op een hindoefestival

Een ding dat India zeker niet mist, zijn festivals. Alle hindoeïstische goden worden gevierd op honderden festivals door het hele land. Een van de meest populaire is Durga Puja die in september of oktober in Calcutta plaatsvindt. Afgoden in alle kleuren van de regenboog worden in poelen en rivieren geplaatst. Onder andere festivals zijn Diwali (het lichtfestival in oktober / november), Holi (het kleurenfestival in maart). India is ook de plaats van de grootste menselijke bijeenkomst ter wereld – Kumbh Mela.

Vaar over de rivier de Ganges

Er is genoeg te doen in India, maar slechts weinigen kunnen het vergelijken met zeilen op de Ganges. De rivier wordt beschouwd als een direct kanaal naar de andere wereld voor de 966 miljoen hindoes. De oevers van de rivier in Varanasi trekken ook honderden pelgrims aan, waardoor het een van de heiligste plekken op aarde is. Verschillende rituelen en gebeden worden uitgevoerd wanneer de zon opkomt en ondergaat. Bovendien kun je zelfs enkele Ganges-dolfijnen spotten, vergezeld van het geluid van een jakhals of een feest.

admin

The author admin

Leave a Response