close

Hoe een boekenplank te bouwen

Basisprincipes van het bouwen van een boekenplank

Zelf een boekenplank bouwen is gemakkelijk gemaakt met MDF-platen met melamine-oppervlak die vooraf zijn gescheurd tot de perfecte breedte: 15-3 / 4 inch. De enige sneden die nodig zijn, zijn altijd de gemakkelijkere breed-brede sneden, nooit moeilijke lengtescheuren.

Een ander kenmerk dat u helpt dit project in minder dan een dag af te ronden, zijn de met melamine beklede zijplanken die voorgeboord zijn met gaten voor plankpinnen. Twintig-pond-nikkel-haringen passen met de hand in de gaten, vier per plank. De plank rust bovenop een array van vier pinnen. Na verloop van tijd kunt u de planken eindeloos omhoog of omlaag verplaatsen door de haringen te verplaatsen.

Vier planken vormen de twee zijden en de boven- en onderkant. Voor stijfheid wordt een dunne spaanplaat aan de achterkant geplakt.

Knip de planken door

Omdat de plankmaat u helpt bij het bepalen van de maten van andere planken, moeten deze eerst worden gesneden. Meet de planken met het meetlint en gebruik vervolgens de elektrische verstekzaag of cirkelzaag om drie van de ongeboorde melamine witte plankplanken doormidden te snijden, waardoor zes planken van elk 4 voet lang worden geproduceerd.

Snij de boven- en onderplanken

Het bord bovenaan en het bord onderaan de boekenplank lopen iets langer dan de planken. Snijd twee van de melamine witte plankplanken tot 4 voet, 1-1 / 2 inch. U kunt controleren of dit juist is door twee van de plankplanken aan het uiteinde (op hun zijkant) te plaatsen en twee van de 4-voet planken ertussen te plaatsen als afstandhouders. Meet vervolgens de werkelijke overspanning aan de boven- en onderkant. Als de gebruikelijke dikte van uw bord echt 3/4 inch is, is de snijlengte voor de boven- en onderkant 4 voet, 1-1 / 2 inch.

Bouw het boekenrekframe

Twee 8-voet geboorde melamine planken vormen de zijkanten van de boekenkast, waarbij de twee 4 voet, 1-1 / 2 inch planken de boven- en onderkant vormen. Boor met de accuboormachine vier gelijkmatig verdeelde geleidegaten aan elk uiteinde van een 4 voet, 1-1 / 2-inch bord (acht per bord). Draai vervolgens 2-1 / 2-inch schroeven om het bovenbord aan de twee zijden te verbinden. Draai onderaan ook 2-1 / 2-inch schroeven (acht totaal) om de onderkant aan de zijkanten te verbinden.

Knip het achterpaneel af

Draai de boekenplank om. Maak de boekenplank vierkant met het timmermansplein. Leg het spaanplaatpaneel over de achterkant van de boekenplank. Reik eronder en teken met het potlood de zijkant van het frame van de boekenkast. Verwijder het paneel en snijd het op maat met de cirkelzaag.

Bevestig het achterpaneel

Leg het verkleinde paneel terug op de boekenplank. Spijker het achterpaneel aan de achterkant van de boekenplank met de spijkers van 1/2-inch. Gebruik minimaal 10 afwerkingspanelen per zijde, voor in totaal 40 of meer nagels.

Zet de boekenplank op

Kantel met een assistent de boekenplank rechtop. Plaats het tegen een muur.

Voeg de planken toe

Voeg de haringen toe aan de zijpanelen voor de boekenplanken. Zorg ervoor dat alle vier de haringen voor één plank dezelfde hoogte hebben.

Veranker de boekenplank

Monteer de zes meter hoge ladder om toegang te krijgen tot de bovenkant van de boekenplank. Zoek met de noppenzoeker twee noppen achter de boekenplank. Bevestig met de accuboormachine de twee L-beugels aan de tapeinden met 2-inch schroeven en vervolgens aan de boekenplank met 1/2-inch schroeven.

admin

The author admin

Leave a Response