close

Hoe een Murphy-bed te bouwen

Een eenvoudig opklapbed bouwen

De originele Murphy-bedden maakten gebruik van zuigerliften of torsieveren om te helpen bij het dalen en heffen. Tegenwoordig is het mogelijk om Murphy-bedhardwarekits te kopen die kunnen worden gebruikt met uw eigen opklapbed. Hoewel deze hardwarekits waardevol zijn, verhogen ze over het algemeen de kosten van uw opklapbed met gemiddeld $ 300 tot $ 350, bovenop de kosten van het bed zelf.

Een alternatief is om een ​​opklapbaar Murphy-bed te maken dat wat meer kracht vereist voor handmatig neerlaten en heffen, maar de kosten drastisch verlaagt. Scharnieren houden het hoofdeinde van het bed op zijn plaats, met uitschuifbare poten die de voet omhoog brengen. Het bed kan door één persoon worden gesloten.

Full-size matrassen zijn standaard 75 centimeter lang en 53 centimeter breed. Maar diktes kunnen variëren – overal van 6 inch tot 16 inch. Omdat de matras in een doos zit, moet de matras ongeveer 2 tot 4 inch hoger zijn dan de zijkant van de doos. In dit project stijgen de zijkanten van de doos tot 5 1/2 inch. Koop de matras dienovereenkomstig.

Bouw de doos voor de matras

Vorm met de vier grenen planken een rechthoek of doos die de matras zal bevatten. Snijd twee van de planken tot 76 centimeter lang en nog eens twee planken tot 55 centimeter lang.

Steek de twee korte stukken helemaal aan het uiteinde van de 76-inch stukken. Verbind met twee schroeven per verbinding. Voeg de stalen beugels toe, twee per hoek, met behulp van de accuboormachine en de 3/8-inch schroeven. Zoek naar vierkant met het Speed ​​Square.

Voeg de Back to the Mattress Box toe

De achterkant van de matrasbox – die in gesloten toestand de verticale wandbekleding van het Murphy-bed wordt – is gemaakt van 1/2-inch multiplex. Scheur op de tafelzaag twee volledige vellen van 4-voet bij 8-voet multiplex in de breedte om twee stukken te produceren: één op 55 inch bij 48 inch en een andere op 55 inch bij 29 inch. Zet beide in de breedte vast op de achterkant van de matrasbox.

Voeg een naadbord toe

Scheur een strook van 1/2-inch multiplex van 55 centimeter lang en 4 centimeter breed. Plaats dit bord op de naad tussen de twee lagen multiplex, aan de binnenkant van de matrasdoos. Schroef aan beide kanten van de naad vast.

Bouw de bedkast

De kast wordt verticaal aan de muur bevestigd en ontvangt de matras en matrasbox wanneer het apparaat wordt gesloten. Scheur volledige vellen multiplex om twee stroken te produceren, elk 96 inch lang en 10 inch breed. Scheur en snij vervolgens in de breedte een ander bord van 58 inch lang en 10 inch breed.

Zet de drie planken vast in een U-vorm, met de twee lange planken aan elke kant en het korte bord bovenaan. Gebruik vier van de hoekbeugels en 3/8-inch schroeven om de planken bij elkaar te houden.

Bevestig de bedkast aan de muur

Plaats de kast tegen de muur. Maak de hoeken recht zodat de twee lange zijden van de kast parallel zijn. Meet met het meetlint de binnenbreedte van de kast – deze moet 57 inch zijn. Knip een twee bij vier op deze lengte. Bevestig de twee bij vier aan de muur op elke studlocatie met 3-inch schroeven die vooraf zijn geboord met geleidegaten. Deze twee bij vier moet worden genivelleerd met het laserniveau op 14 inch hoog. Sluit af door de twee zijden van de kast aan de uiteinden van de twee bij vier te hechten met twee 1-inch schroeven.

Voeg een frontbord toe aan het kabinet

Net als bij de laatste stap, snijd nog eens twee bij vier op 57 inch lang, zet het waterpas en plak het in de binnenkant van de kast op 14 inch hoog. In wezen loopt het parallel met de achterkant twee bij vier.

Snij een stuk triplex van 57 inch lang en 10 inch breed en voeg het toe aan de bovenkant van de twee twee bij vier met schroeven van 1 inch om een ​​plank te creëren.

Voeg een Top Securing Board toe aan de Cabinet Top

Snijd nog een 57-inch lange twee bij vier en, vergelijkbaar met de onderrug twee bij vier, bevestig het ongeveer 6 voet hoog door vanaf elke kant met twee schroeven te tackelen. Schroef op de muur vast met 3-inch lagbouten en ringen.

Voeg de matrasdoos toe aan het kabinet

Leg de matras in de matrasbox en vervolgens in de kast in verticale positie. Markeer een lijn langs de achterkant van de kastdoos op de plank die in de vorige stap is gemaakt. Dit wordt het scharnierpunt. Verwijder de matras en matrasbox. Plaats de doos direct op die lijn terug in de kast en monteer de twee scharnieren op die plek.

Kijk naar de onderkant van de kast

Snij een stuk 1/2-inch multiplex van 57 inch lang en 14 inch breed en gebruik dit om naar de onderkant van de bedkast te kijken.

Maak sloten voor het bed

Als het bed gesloten is, moet het op zijn plaats worden vergrendeld. Maak sloten door een gat te boren aan elke kant van de bedkast op 6 voet hoog, elk gat met een diameter van 1/2 inch. Draai de gaten een beetje naar beneden om te voorkomen dat de bouten per ongeluk naar buiten glijden. Schuif de 6-inch lagbouten in de twee gaten om het bed rechtop te houden.

Voeg Trim toe aan het bed en de kast

Snij de trim op maat en spijker op de bedkast (met het bed gesloten) met het snoerloze. Gebruik trim langs de randen en zorg er vooral voor dat u een strook trim over de horizontale zoom aan de voorkant van het bed legt.

Voeg voorpoten toe aan het bed

Snijd twee stukken 14-inch twee bij vier af om als de benen te dienen. Bevestig aan de onderkant van de voet van het bed met de vergrendelingsscharnieren.

admin

The author admin

Leave a Response