close

Hoe een veranda te bouwen

Een veranda kan op warme zomeravonden gedachten oproepen om urenlang met familie of vrienden door te brengen. Of het kan je in een eenzame bui brengen met een schommelbank, een kopje koffie en een boek. Wat het je ook zegt, een veranda biedt een open raam voor het sociale leven dat je huis passeert. Met een voet aan de binnenkant en een andere aan de buitenkant, fungeert een veranda als een overgangszone: aanvullende woonruimte die naar eigen smaak kan worden ingericht en ingericht.

Het bouwen van een veranda voegt ook een solide vermogenswinst en beteugelt de aantrekkingskracht toe aan uw huis. Deze plannen laten zien hoe u een eenvoudige open veranda op de begane grond kunt bouwen voor de voor- of achterkant van uw huis. Optionele leuningen zorgen voor een decoratieve finishing touch. Met een breedte van 12 voet, 6 voet diep en minder dan een voet hoog, is deze veranda redelijk eenvoudig te bouwen, zolang je maar voldoende tijd hebt om het project te voltooien en af ​​en toe hulp te krijgen van een partner.

Instructies

Verkrijg een bouwvergunning

Mogelijk moet u een bouwvergunning aanvragen voordat u uw veranda bouwt. Als een buitenvloerconstructie die aan het huis is bevestigd, wordt een veranda vaak geclassificeerd als een dek in de bouwvoorschriften van veel gemeenten. Neem contact op met uw lokale vergunningafdeling en wees bereid om details over het beoogde project over te brengen. De vergunningverlenende afdeling kan u informatie geven over de vereiste diepte van funderingsvoeten in uw regio. Omdat u aan het graven bent, moet u ook de plaatselijke locatordienst bellen om te voorkomen dat u kritieke elektrische, gas- en waterleidingen raakt.

Kies een veranda-stijl

De eenvoudigste manier om de beste veranda-stijl te bepalen, is door de stijl van uw huis aan te passen. Dit ontwerp van de veranda is eenvoudig en maakt latere versieringen mogelijk die de veranda dichter bij de stijl van het huis brengen. Een huis in Queen Anne-stijl kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een veranda die de basiselementen in Queen Anne-stijl volgt, zoals decoratieve details en gedurfde kleuren.

Giet de betonnen voetteksten

Graaf op basis van de voettekstdiepte-informatie die is verkregen van de vergunningverlenende afdeling, drie gaten op de voorgeschreven diepte, alle gaten op 6 voet afstand van het huis. De twee eindgaten moeten 12 voet van elkaar verwijderd zijn, met het derde gat direct in het midden. Verspreid de twee zakken grind tussen de gaten om een ​​grindbasis te creëren die ongeveer 6 centimeter diep is. Plaats de vormbuizen in de gaten. Meng en giet vervolgens het beton, waarbij de metalen kolomvoeten bovenaan elke vormbuis worden ingebed.

Voeg berichten toe aan voetteksten

Markeer op de zes bij zes drie secties die overeenkomen met de gewenste verandahoogte. Deze secties worden bevestigd aan de kolomvoeten waarop de veranda-balken kunnen rusten. Trek 9 1/4 inch af van elke sectie om rekening te houden met de werkelijke hoogte van de twee bij tienen die de basis van de veranda-balk vormen, plus nog eens 1 1/2 inch om rekening te houden met de veranda-vloer. Zorg er ten slotte voor dat u rekening houdt met de daling van de drempel van de deur naar het veranda-oppervlak: tussen 1 1/2 inch tot 3 inch. Bevestig de drie paalsecties aan de voettekstvoeten.

Bevestig de Ledger Board

Het grootboek loopt over de breedte van de veranda en bevestigt de veranda aan het huis. Verwijder indien nodig de gevelbekleding in dit gedeelte. Sla een niveaulijn met het laserniveau en bevestig het grootboekbord op de gewenste hoogte met de 1/2-inch lag-schroeven, met behulp van de ratelsleutel. Bevestig twee van de hangers met dubbele draagbalken aan elk uiteinde van het grootboek.

Maak de buitenrand van de veranda

Verdubbel en bevestig twee 12 voet lange twee bij tientallen aan de metalen voettekstvoeten om de randbalk te vormen. Bevestig de resterende twee hangers met dubbele draagbalken aan elk uiteinde van de randbalk. Snijd twee twee bij tien doormidden en voer vervolgens de resulterende vier planken van 6 voet (verdubbeld) uit van de hangers met dubbele draagbalk op het grootboekbord naar de aangrenzende dubbele hangers op de randbalk.

Bevestig de portiekbalken

Bevestig de hangers met enkele draagbalk elke 16 inch in het midden, zowel op het grootboek als op de parallelle twee bij tien. Snij zes van de twee bij tien op elk 6 voet, steek ze in de hangers met enkele draagbalk en zet ze vast met bevestigingsmiddelen.

Installeer de veranda vloeren

Omdat deze veranda 12 voet breed is, kunt u 12 voet lange drukbehandelde planken van uiterlijkkwaliteit voor de vloer gebruiken, die ze zonder onderbreking over de hele breedte laten lopen. Spijker de planken op de balken. Voor een gladder uiterlijk zonder zichtbare bevestigingen, overweeg dan om een ​​zakmal-tool te kopen, zoals het Kreg Pocket Hole-systeem of zelfs een tool die speciaal is ontworpen voor terrasplanken, zoals het Camo ProTec-systeem. Als u kiest voor exotisch hardhout, zoals ipe voor de vloer, worden deze planken bevestigd met eigen clips van onderaf. Laat een ruimte van 1/8 inch tussen de planken.

Maak de veranda vloeren af Hoewel de veranda nog niet compleet is, is het op dit punt gemakkelijker om de veranda-vloer af te werken, omdat het oppervlak nog steeds vrij is van belemmerende reling. Als u voor uw vloer met druk behandelde twee-bij-zes-zessen kiest, is het raadzaam om een ​​effen buitenverf van acryl-latex te gebruiken. Voor redwood, ceder, ipe of ander hout met een prachtig natuurlijk uiterlijk, wilt u misschien een heldere of licht getinte dekafdichtmiddel of een penetrerende olie gebruiken.

admin

The author admin

Leave a Response