close

Hoe een zitbank te bouwen

Heeft uw foyer, hal of veranda een zitbank nodig? Deze zitbank is goedkoop en gemakkelijk te bouwen en heeft de rustieke smaak van teruggewonnen hout. Met een breedte van drie voet en een lengte van 16 inch is het de perfecte hoogte voor het aantrekken of verwijderen van schoenen. Om je huis netjes te houden is onderaan een rek voor een paar paar schoenen. Een perfect weekendproject, deze zitbank is een aanvulling op elk huis.

Instructies

Knip alle borden voor het project

Knip met de elektrische verstekzaag de drie 36-inch vierkante pluggen elk op 33 inch.

Snijd met de elektrische verstekzaag de 8-voet één voor acht in acht stukken: vier stukken van 14 1/2 inch en vier stukken van 8 inch.

Snijd met de cirkelzaag het OSB-bord van 2 voet bij 4 voet in een enkel stuk van 11 inch bij 33 inch.

Snijd met de cirkelzaag de een-bij-acht-zitplank in twee stukken van elk 36 inch lang.

Bewaar alle afvalstukken voor het testen van de verf en vlekken.

Verf de stukken

Alle stukken behalve de poten worden geverfd; die worden later gekleurd nadat ze zijn gemonteerd.

Voor de drie 33-inch vierkante pluggen, schilder drie lange zijden en de uiteinden met zwarte spuitverf. Het is niet nodig om de vierde zijde te schilderen omdat deze zich aan de onderkant bevindt.

Schilder voor het OSB-bord alle randen en ongeveer 1 1/2 inch het veld in met zwarte matte spuitverf. Hoewel het OSB-bord meestal verborgen is, is het doel van schilderen om de randen te helpen maskeren in het zeldzame geval dat ze worden gezien.

Voor de twee een-op-acht zitplanken, bespuit ze met het heldere polyurethaan om een ​​glad zitoppervlak te creëren.

Maak de benen: voorkant

Elke poot is een rechthoek gemaakt van twee 14-1 / 2 inch twee bij acht verticaal lopen en twee 8 inch twee bij acht horizontaal lopen. Schroef het verticale voorstuk handmatig of met een zakmal in een hoek op zowel het bovenste als het onderste horizontale stuk. Doe dit vanaf de achterkant zodat de schroeven niet zichtbaar zijn.

Maak de benen: terug

Vanwege ruimtebeperkingen en omdat de achterkant van de bank niet te zien is, kunt u de achterkant 14 1/2 inch twee bij acht op zijn plaats spijkeren of vastschroeven; het is niet nodig om zakgaten te maken. Houd de bankpoten vierkant door ze te controleren met een timmermansplein of een Speed-vierkant.

Vlek de benen

Met de poten volledig gemonteerd, beits ze op alle zichtbare zijden. U hoeft de onderkant of bovenkant niet te beitsen, maar u moet de achterkant beitsen.

Installeer de zitbasisplaat

Schroef het OSB-bord rechtstreeks op de bovenkant van de bankpoten. De uiteinden van het OSB-bord moeten gelijk liggen met de buitenranden van de bankpoten. Zorg ervoor dat de schroefkoppen perfect plat zijn.

Installeer de zitplanken

Leg de twee zitplanken ondersteboven, zodat hun afgewerkte zijde naar de vloer wijst. Zorg ervoor dat ze elkaar raken en vierkant zijn. Draai de bank ondersteboven en bovenop de zitplanken. Zorg voor een gelijkmatige rand rond alle randen. Schroef de planken vanaf de onderkant vast met acht schroeven per bord.

Voeg de schoenenrekrails toe

Draai de bank rechtop. Voeg de drie vierkante deuvelrails toe door aan elk uiteinde een stuk lijm aan de onderkant toe te voegen en ze voorzichtig op hun plaats te tikken met de afwerkspijkers.

Voeg antislipkussentjes toe

Voeg onderaan de vier antislipkussentjes toe. Schroef ze vast met de meegeleverde schroeven.

admin

The author admin

Leave a Response