close

Hoe u de manier waarop anderen u zien, kunt resetten om meer respect te krijgen

Door uw zelfvertrouwen te vergroten, vergroot u het vertrouwen van anderen in u.

Een man schreef in mijn gesyndiceerde advieskolom en klaagde dat hij op zijn werk altijd minachtend wordt behandeld.

Hij was net begonnen met een nieuwe baan. Op zijn eerste dag had hij een fout gemaakt en voelde hij dat de baas hem sindsdien als een mislukkeling had beschouwd.

Maar omdat afwijzend behandeld worden een patroon in zijn leven lijkt te zijn, en omdat hij verre van alleen is in het maken van soms fouten (omdat mens zijn is “dwalen”), vermoedde ik dat de fouten zelf niet het probleem waren.

De kans is groot dat zijn onderliggende probleem, dat ertoe leidt dat hij wordt gezien als een mislukkeling of in ieder geval niet erg goed in zijn werk, de berichten zijn die hij over zichzelf uitstraalt die een gebrek aan zelfvertrouwen weerspiegelen.

Vertrouwen dat we projecteren, heeft de neiging om te lezen als bekwaamheid, als bekwaamheid, terwijl een gebrek aan vertrouwen het tegenovergestelde effect heeft. Interessant is dat ons vertrouwen of gebrek aan vertrouwen misschien niet alles te maken heeft met hoe goed we eigenlijk zijn.

Dat gezegd hebbende, is het uitstralen van vertrouwen van groot belang om respect te krijgen van anderen op de werkvloer en daarbuiten. Je zet een zelfverzekerde toon in de manier waarop je jezelf, zowel lichamelijk als emotioneel, overbrengt, wat suggereert dat mensen er verstandig aan doen om jou en je capaciteiten te vertrouwen.

admin

The author admin

Leave a Response