close

Hoe u de oude wijken van Macau het beste kunt verkennen

De geschiedenis en cultuur van de oude wijken van Macau onthullen een hele andere kant van de regio, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van het lokale leven door de gebouwen en markten die in generaties nauwelijks zijn veranderd …

St Lazarus District, schiereiland

St Lazarus is gemakkelijk te voet te verkennen, te beginnen bij de kerk in Portugese stijl die de parochie zijn naam heeft gegeven. Op de oorspronkelijke plek stond een hermitage, gebouwd in de 16e eeuw om leprozen te beschermen. Maar vandaag blijft alleen het oude kapelkruis (op het voorplein) over; de kerk zelf werd herbouwd in 1885, en nu zijn de kasseien van het gebied en de omliggende ambachtelijke boetieks een wereld verwijderd van toen dit beter bekend stond als de ‘leprabuurt’.

De pest overspoelde de wijk eind 19e eeuw, toen al zijn oude houten huizen werden verwoest. Het gebied behield echter zijn reputatie als toevluchtsoord voor behoeftigen, met de Albergue SCM die ooit diende als opvang voor oudere vrouwen, en daarna voor de armen. Tegenwoordig herbergen de mooie citroenkleurige muren galerijen en lokale kunst, terwijl een korte wandeling naar het Grand Tap Seac-plein, bekleed met neoklassieke gebouwen die in een donkerrood zijn geëtst, een schat aan boetieks onthult, van workshops waar je je eigen kaarsen kunt maken voor ambachtelijke leerbewerkers.

Drie lampen District, schiereiland

Vernoemd naar de smeedijzeren lantaarnpaal in Europese stijl die in de Rotunda de Carlos de Maia staat (het heeft eigenlijk vier bollen, maar wie telt er?), De verleiding van het bruisende, multiculturele Three Lamps District is het vooruitzicht om in te duiken lokaal leven.

Het gebied staat vooral bekend om zijn Zuidoost-Aziatische gerechten, met duizenden Birmese Chinezen die hier in de jaren zestig zijn verhuisd om aan vervolging te ontsnappen, later vergezeld door Indonesische en Cambodjaanse vluchtelingen. Bijgevolg serveren talloze eetkraampjes en kleine eetgelegenheden zoals Nga Heong, op de Rua de Fernao Mendes Pinto, heerlijke Birmese stijl koude noedels en dikke olieachtige curries die beelden oproepen van het moederland.

Taipa Village, Taipa

Het oude vissersdorp Taipa heeft veel van de modernisering die het nu omringt, weerstaan. Tegenwoordig wikkelen labyrintische straten zich om oude herenhuizen, tempels en generaties-oude restaurants in Europese stijl, die u dieper in een buurt trekken die de belangrijkste nederzetting is op wat ooit een eiland was vóór de wegen en het teruggewonnen land verbond het met Coloane.

Daal af naar de weelderige eetstraat van Rua do Cunha, waar je kunt afkoelen met wat durian-ijs, en dan langs de muntgroene Taipa-huizen en het Museum van Taipa en Coloane kunt gaan voor een beetje achtergrondinformatie over het gebied en om te bewonderen hun fotogenieke Portugese architectuur.

admin

The author admin

Leave a Response