close

Leven met een Samsung Galaxy S20 ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra is de meest geavanceerde, meest capabele telefoon die ik heb getest, met een bijpassend prijskaartje, hoewel er nog steeds een aantal manieren zijn waarop hij zijn beloftes niet helemaal waarmaakt.

Samsung Galaxy S20 Ultra is de grootste en meest capabele Samsung Galaxy S20-lijn en misschien wel de meest capabele telefoon op de markt. Het biedt de nieuwste processor, langste zoomcamera en tal van andere functies die zijn ontworpen om een ​​stap hoger te gaan dan de Galaxy S10-familie van vorig jaar en de andere Android-telefoons op de markt. Ik heb er de afgelopen maanden mee geleefd en ik heb gemerkt dat de telefoon waarschijnlijk het meeste doet van elke telefoon die ik heb geprobeerd, hoewel er nog steeds een aantal manieren zijn waarop hij zijn beloften niet helemaal nakomt.

De S20 Ultra heeft een 6,9-inch scherm en hoewel de voorkant bijna volledig scherm is met kleine randen, zorgt het nog steeds voor een grote telefoon. Het meet 6,5 bij 2,99 bij 0,35 inch en weegt 7,76 gram, waardoor het meer dan een halve inch langer en een kwart inch breder is dan de standaard S20 met zijn 6,2-inch display. Het is met name groter dan de Galaxy S10 + van vorig jaar en zelfs groter dan de Galaxy Note 10+ (die 6,38 bij 3,03 bij 0,31 inch meet en 6,91 gram weegt.) Ter vergelijking: de Apple iPhone 11 Pro Max meet 6,20 bij 3,06 bij 0,30 inch en weegt 7,97 gram, dus hoewel de S20 Ultra aanzienlijk langer is, is hij ook lichter. Ik zou het in mijn zak kunnen steken, maar het is strak en niet geholpen door de vrij grote “camerabobbel”.

Natuurlijk heeft het een prachtig scherm, maar tegenwoordig wordt dat alleen verwacht op vlaggenschiptelefoons. Het is standaard ingesteld op de levendige kleurenmodus van Samsung, waardoor kleuren zeker opvallen, hoewel u in plaats daarvan een natuurlijke instelling kunt kiezen of de kleurbalans kunt aanpassen zoals u dat wilt. Ik ben best blij met de optie Vivid. Volgens de huidige stijl die Samsung heeft aangenomen, is er een klein gaatje aan de bovenkant van het scherm voor de camera aan de voorzijde. Daar ben ik behoorlijk aan gewend geraakt.

De S20 Ultra kan 3.200 bij 1.400 pixels (WQHD +) weergeven, hoewel hij standaard 2.400 bij 1.080 (FHD +) gebruikt omdat hij minder batterij verbruikt en de telefoon sneller laat voelen, omdat hij in de hogere resolutiemodus duwt rond meer pixels. In de praktijk is het bijna onmogelijk om het verschil te zien. Met een andere optie kun je de verversingssnelheid verhogen tot 120 Hz (vergeleken met de standaard 60 Hz), en dat maakt meer uit.

Animaties en scrollen zijn merkbaar soepeler bij de hogere verversingssnelheid, hoewel de batterijduur iets groter lijkt te zijn. Het ziet er geweldig uit bij het scrollen van lange webpagina’s (pagina’s die dingen blijven toevoegen aan de onderkant van het scherm worden tegenwoordig steeds meer de norm). En ik kan gamers absoluut zien die die modus gebruiken (samen met een 240Hz touchscreen), hoewel ik meestal niet veel games op mijn telefoon speel.

admin

The author admin

Leave a Response