close

Wat moet ik doen als ik mijn primaire liefdestaal niet kan ontdekken?

“Ik heb het officiële 5 Love Language®-profiel genomen en mijn scores komen bijna gelijk uit, behalve voor het ontvangen van geschenken. Ik weet dat dit niet mijn belangrijkste liefdestaal is. ‘

In het boek bespreek ik drie manieren om je liefdestaal te ontdekken.

• Kijk eerst hoe je het vaakst liefde voor anderen uitdrukt. Als je regelmatig dienstbaar bent voor anderen, is dit misschien je liefdestaal. Als je mensen consequent verbaal bevestigt, dan is Words of Affirmation waarschijnlijk jouw liefdestaal.

• Waar klaag je het meest over? Wanneer je tegen je partner zegt: “Ik denk niet dat je me ooit zou aanraken als ik het niet zou initiëren”, onthul je dat Physical Touch je liefdestaal is. Als uw echtgenoot op zakenreis gaat en u zegt: “Heeft u mij niets gebracht?” u geeft aan dat het ontvangen van geschenken uw taal is. De verklaring ‘We brengen nooit tijd samen door’ geeft de liefdestaal van Quality Time aan. Uw klachten onthullen uw innerlijke verlangens. (Als u zich moeilijk kunt herinneren waar u het meest over klaagt, stel ik voor dat u het aan uw echtgenoot vraagt. De kans is groot dat zij het zullen weten.)

• Wat vraagt ​​u het vaakst van uw echtgenoot? Als je zegt: ‘Wil je me een keer wrijven?’ je vraagt ​​om fysieke aanraking. ‘Denk je dat we deze maand een weekend weg kunnen gaan?’ is een verzoek om Quality Time. ‘Zou u vanmiddag het gras kunnen maaien?’ drukt uw wens uit voor Handelingen van dienst. (Uw antwoord op deze drie vragen zal waarschijnlijk uw primaire liefdestaal onthullen.)

Een echtgenoot vertelde me dat hij zijn liefdestaal ontdekte door simpelweg het eliminatieproces te volgen. Hij wist dat het ontvangen van geschenken niet zijn taal was, dus waren er nog maar vier over. Hij vroeg zich af: ‘Als ik een van de vier moest opgeven, welke zou ik dan als eerste opgeven?’ Zijn antwoord was Quality Time. ‘Van de drie overgeblevenen, als ik een andere moest opgeven, welke zou ik dan opgeven?’ Hij concludeerde dat hij, afgezien van geslachtsgemeenschap, fysieke aanraking kon opgeven. Hij kon goed overweg zonder de aaien en knuffels en hand in hand. Hierdoor bleven Handelingen van Dienstverlening en Woorden van Bevestiging over. Hoewel hij waardering had voor de dingen die zijn vrouw voor hem deed, wist hij dat haar bevestigende woorden hem werkelijk het leven gaven. Hij kon een hele dag terecht bij een positieve opmerking van haar. Zo was Words of Affirmation zijn primaire liefdetaal en Acts of Service zijn secundaire liefdetaal.

admin

The author admin

Leave a Response